Sinds 2014 ben ik donateur van de Familiestichting Uit Welke Beker. Dit is een stichting die tracht zoveel mogelijk data te verzamelen van alle varianten Croes, de Croes, Croese, Croesen, Croeze, Croezen, Kroes, de Kroes, Kroese, Kroesen, Kroessen, Kroeze, Kroezen, Cruse, Kruse, Krüse, Kruze, Kruzen, Krüze en namen die klinken als of afgeleid zijn van deze familienamen.

Na contact met de database beheerdster van deze stichting heb ik me begin 2016 aangemeld om als onbezoldigd webmaster te fungeren. Mijn eerste schone taak was de oude website in een nieuw jasje te steken.

Wat ik zelf vind uitblinken bij deze website, als ik zo vrij mag zijn, is dat het heel rustig overkomt. De doelgroep is 50+ en hoeft geen flitsende website met onbegrijpelijke links en knoppen.

Daarnaast heb ik een wens van het bestuur kunnen vervullen door een digitaal archief van familiebladen aan te leggen die ook nog eens op een verrassende manier worden getoond. Zie een voorbeeld hier.

Natuurlijk hoort er bij een genealogie website ook een echte database waar men kan zoeken naar voorouders. Dit is gerealiseerd met speciale beveiligde php code die direct op een goed te onderhouden tabel inprikt. De data is een kopie van een desktop database en kan zeer makkelijk aan de achterkant periodiek worden bijgewerkt.

Verder bevat het de gebruikelijke mogelijkheden voor nieuwsberichten, informatie over de stichting en contactpagina. Voor de bezoekers is er een openbare forum en voor de donateurs is er een privé forum.

Al met al de perfecte oplossing voor deze mooie stichting!

Zoekt U ook een oplossing voor Uw website? Neem direct contact op met mij!